Hlavní město má za sebou tropické dny. Ty však v úterních odpoledních hodinách přerušily vydatné deště. Silné lijáky dokonce ve Vysočanské ulici podmáčely vozovku a uprostřed silnice se vytvořil čtyřmetrový kráter. Ulice Jandova s Vysočanskou je neprůjezdná. Veškerá doprava je vedena objízdnou trasou ulicí Ke Klíčovu.

Nikdo při propadu vozovky nebyl zraněn, na místě je pouze dopravní omezení,“ řekl Blesk.cz mluvčí pražské záchranky Matěj Hříbal. Zatím není jisté, jak dlouho bude oprava trvat.

Kromě toho byla navíc v ulicích vrstva vody, která do večerních hodin omezovala dopravu téměř v celé metropoli. A některá parkoviště se změnila doslova v rybníky, ve kterých plavaly automobily. Pro jistotu vyrazili do ulic i strážci zákona, aby řídili už tak zablokované silnice. V ulici Milady Horákové a na Argentinské přestaly fungovat semafory. Na vině byla zřejmě porucha na zařízení vlivem dešťů.

Video
Video se připravuje ...

Parkoviště v Praze se proměnilo v rybník. Přívalové deště komplikovaly situaci v Praze. aktu.cz

Většina tunelů v metropoli měla také problémy. Nejvíce postihly Letenský tunel, kde se doprava téměř zastavila. Komplikacím se nevyhnula ani Blanka. 

Fotogalerie
26 fotografií