V Modravě na Šumavě od rána sněží. „Začalo asi kolem desáté hodiny a sněží do teď,“ uvedl pro Blesk.cz jeden z tamních obyvatel. Za tu dobu stačila místy napadat až pěticentimetrová sněhová peřina. Podle radaru by vločky měly padat až do večerních hodin. Navíc sněhovým přeháňkám ve vyšších polohách na horách má přát počasí nejméně do středy.

V pondělí má být podle předpovědi meteorologů oblačno až zataženo, místy přechodně polojasno. Na severu se místy objeví přeháňky, které nad 500 m budou přecházet ve smíšené nebo sněhové. Na Moravě a ve Slezsku budou zpočátku četnější a sněžit by mělo v místech nad 800 m. Nejvyšší denní teploty 3 až 7 °C, v 1000 m na horách kolem -1 °C.

Během noci na úterý a středečního rána se může ojediněle objevit náledí. Teploty se totiž budou pohybovat mezi 1 a -3 °C. Přes den pak bude oblačno až polojasno a místy na horách bude opět sněžit. Rtuť teploměru se pak bude pohybovat od 2 do 6 °C.

I středa bude ve znamení polojasné až oblačné oblohy. V polohách pod 400 m meteorologové očekávají smíšené přeháňky. Na horách pak přeháňky sněhové. Nejvyšší denní teploty 1 až 5 °C. 

Fotogalerie
22 fotografií