Meteorologové vydali výstrahu, že během dnešní noci na sobotu budou teploty vzduchu a povrchů klesat pod bod mrazu. V místech s vlhkými a mokrými povrchy komunikací nebo s rozbředlým sněhem se bude vytvářet náledí nebo zmrazky.

Zároveň očekávají, že náledí se bude ojediněle vytvářet i v noci na neděli a v neděli dopoledne se budou v Beskydech při čerstvém nárazovém větru a sněžení od vyšších poloh vytvářet sněhové jazyky.


Upozornění na náledí se vztahuje na všechny regiony
s výjimkou Pardubického a Královéhradeckého kraje od dnešních 21:00 do sobotních 10:00. Pro vyšší polohy Moravskoslezského kraje pak platí od sobotních 10:00 do nedělního poledne výstraha s nízkým stupněm nebezpečí ohledně sněhových jazyků.

Vozovky a chodníky budou místy kluzké, řidiči i chodci by se měli mít na pozoru, zejména v místech mostových konstrukcí a v horských oblastech. Meteorologové doporučují sledovat dopravní zpravodajství a kvůli situaci na horách také informace Horské služby.

Jak bude?

V sobotu bude sněžit, v nížinách bude padat déšť se sněhem. Teploty přes den budou nízké, budou se pohybovat od  -1 až +3 °C.

V neděli bude polojasno, místy zataženo, v noci bude slabě sněžit. Noční teploty klesnou -2 až -6 °C,  místy až na -10 °C. Teploty přes den budou stejné jako v sobotu, tedy -1 až +3 °C.

I začátek nového pracovního týdne bude mrazivý. V noci se budou tvořit mrznoucí mlhy a teploty klesnou až -10 °C. Nejvyšší denní teploty -1 až +3 °C.

V úterý se mírně oteplí a bude pršet. Nejnižší noční teploty 0 až -4 °C, při déletrvající malé oblačnosti až -8 °C.  Přes den bude 1 až 5 °C.

Fotogalerie
15 fotografií