Na vrcholu Černé hory bylo možné zasněžovat technickým sněhem od minulého týdne, na sjezdovce je zhruba 30 centimetrů technického i přírodního sněhu,“ řekla Plchová. Na vrcholu Černé hory byla dnes ráno mlha, teploty se pohybovaly asi osm stupňů Celsia pod bodem mrazu, kolem 09:00 bylo podle záběrů z webové kamery na svahu několik lyžařů.

Sněžit bude i v nížinách: Žene se k vám chumelenice? Sledujte radar ZDE

Na hřebenech Krkonoš bylo dnes ráno kolem devíti stupňů Celsia pod bodem mrazu, například v okolí Luční boudy leží kolem 15 centimetrů sněhu. Horská služba upozorňuje případné zájemce o turistiku na velmi silnou mlhu s dohledností od deseti do 50 metrů. V Krkonoších se první sníh nadcházející zimní sezony objevil 5. října, v noci na 6. října napadlo až čtvrt metru sněhu, který však na většině míst postupně roztál.

Kde už zasněžují?

Díky mrazivým teplotám byla v noci na dnešek sněhová děla v provozu také v dalších areálech SkiResortu, například v Peci pod Sněžkou, ve Velké Úpě a Černém dole. Sněhová děla jsou od středy v provozu také ve Skiareálu Špindlerův Mlýn. Obchodní a marketingový ředitel Skiareálu René Hroneš uvedl, že středisko chce otevřít vybranou sjezdovku s lanovkou či vlekem ještě před oficiálním zahájením sezony, které je naplánované na 10. prosince v areálu Svatý Petr.

Ve středu spustili systém výroby technického sněhu také ve Skicentru Říčky v Orlických horách na Rychnovsku. „Předpověď počasí prozatím ukazuje, že teploty vhodné pro zasněžování by mohly vydržet do nedělní noci. Věříme, že nám tyto podmínky dovolí vyrobit co nejvíce umělého sněhu, který se na sjezdovkách udrží,“ uvedli vlekaři na webu střediska.

Fotogalerie
14 fotografií