Před zvlněnou studenou frontou, která večer začne ovlivňovat počasí v Čechách, k nám bude proudit teplejší vzduch od jihozápadu, uvádí meteorologové v páteční předpovědi.

Očekává se oblačno až zataženo, jen místy polojasno. Objevit se může i slabý déšť. Na Moravě se mohou vyskytovat ojediněle také mlhy. Nejvyšší teploty se budou pohybovat v rozmezí 9 až 13 °C, ve východních Čechách a na západě Moravy místy kolem 7 °C, v 1000 m na horách kolem 7 °C.

Povane mírný jižní až jihozápadní vítr o rychlosti 3 až 7 m/s, na východě Moravy a přechodně i na severozápadě Čech čerstvý 6 až 10 m/s, s nárazy 15 až 20 m/s.

K večeru bude přes naše území postupovat studená fronta k východu, která se bude vlnit a nad Slovenskem se bude postupně rozpadat. Obloha tak bude v noci i nadále zatažená, postupně se objeví na většině území občasný déšť nebo přeháňky. Teploty se mohou pohybovat mezi 7 až 2 °C

Ani sobota se nepochlubí lepším počasím. Většinou má být zataženo, čekají nás déšť i přeháňky, na Moravě a ve Slezsku místy trvalé a vydatné srážky. V Čechách nad 900 m se k dešti přidají i sněhové vločky. Nejvyšší teploty dosáhnou 5 až 9 °C, na východě území až 11 °C.