První víkend v prosinci se ve Špindlu otevře lyžařům šestisedačková lanovka ve Svatém Petru, čtyřsedačka na Hromovce i na Medvědíně a také vlek na Stohu.

„K dispozici zde bude modrá sjezdovka a nová Hromovka. Díky novým moderním zasněžovacím sprchám můžeme zprovoznit i čtyřsedačkovou lanovku na Medvědíně. Sjízdná bude sjezdovka „hřiště“ s napojením na červenou sjezdovku, zmínil šéf Skiareálu Špindlerův Mlýn Čeněk Jílek.

„Lanovky budou otevřené od 8:30 do 16:00. Zdarma můžou návštěvníci využít i parkoviště na Medvědíně nebo na Hromovce,“ dodal Jílek.

Oficiálně Špindlerův Mlýn otevírá 10. prosince. K vidění zde bude po celou sezonu i Špindlerovské ledárium, které se ponese ve stylu Čtvera ročních dob.

Na silnicích hrozí bílá tma, sněhové jazyky a závěje

S mrazivými dny však přichází do Česka i sněhová nadílka. Během čtvrtka by tak mohlo v Krkonoších napadnout až 30 centimetrů sněhu. Na severu a severovýchodě republiky by mohlo jít o 20 centimetrů. Vítr by měl překročit i rychlost 100 kilometrů za hodinu a mohla by se vytvořit tzv. bílá tma. Řidiči by měli dávat pozor především na sněhové jazyky a závěje.

Špindlerův Mlýn není jediný skiareál, který otevře již tento víkend. Návštěvníci mohou zavítat třeba na Tanvaldský Špičák, který otevře v sobotu. Stále jsou však areály, které čekají na přírodní sníh. Lyžaři, kteří si budou chtít užít zimní radovánky ve skiareálu v Rokytnici nad Jizerou, budou muset počkat, než na sjezdovkách napadne alespoň půl metru sněhu.

Fotogalerie
4 fotografie