Pozor by si měli dát motoristé hlavně v lesních úsecích. Na dálnici na Prahu havarovalo u Hodkovic nad Mohelkou osobní auto.

Na Jizerce meteorologové naměřili -19,9 °C.
Autor: ČHMÚ

V Libereckém kraji je většinou jasno nebo skoro jasno, pouze na Českolipsku je obloha zatažená. Teploty se většinou pohybují od minus čtyř do minus 11 stupňů, v horách klesají k minus 19 stupňům. Pod bodem mrazu by teploty měly zůstat i přes den.

Jaké počasí nás čeká celý týden?

V pondělí bude jasno nebo skoro jasno. Místy mrznoucí mlhy nebo zataženo nízkou oblačností, nejvyšší denní teploty budou -2 až +2 °C, v 1000 metrech na horách kolem -2 °C. Nejnižší noční teploty -4 až -8 °C, při malé oblačnosti a sněhové pokrývce kolem -10 °C. Foukat bude slabý proměnlivý nebo jižní vítr do 3 m/s nebo klidno, na východě a severovýchodě během dne mírný jižní až jihozápadní v rychlosti 2 až 6 m/s.

V úterý bude opět jasno nebo skoro jasno. Zpočátku místy, postupně jen ojediněle zataženo nízkou oblačností nebo mrznoucí mlhy. Nejvyšší denní teploty -1 až +3 °C. Nejnižší noční teploty -4 až -8 °C, při malé oblačnosti a sněhové pokrývce kolem -10 °C. Foukat má slabý západní až severozápadní vítr do 4 m/s.

Ve středu bude polojasno až skoro jasno, jen na severovýchodě bude zpočátku zataženo a ojediněle bude slabě sněžit. Ojediněle večer postupně místy dorazí mrznoucí mlhy nebo nízká oblačnost. Noční teploty klesnou na -3 až -7 °C, při malé oblačnosti a sněhové pokrývce se budou pohybovat kolem -9 °C. Přes den bude opět -1 až +3 °C.

Ve čtvrtek nás čeká zataženo až oblačno, jen ojediněle polojasno. Na severu a severovýchodě později místy déšť, i mrznoucí s tvorbou ledovky. Ojediněle mrznoucí mlhy. Nejvyšší denní teploty 2 až 6 °C, na severovýchodě Čech a na Moravě -2 až +2 °C. Nejnižší noční teploty -2 až -6 °C, při malé oblačnosti a sněhové pokrývce až -8 °C. Foukat má mírný jižní až jihozápadní vítr 2 až 6 m/s.

V pátek bude oblačno, přechodně až zataženo. Místy se objeví déšť, a to zejména na severu, zpočátku i mrznoucí. Noční teploty budou +2 až -2 °C, na východě až -5 °C, denní 4 až 8 °C. Vítr má být mírný západní až jihozápadní v rychlosti 2 až 6 m/s.

Od soboty do pondělí bude oblačno až zataženo, místy déšť. Na horách na severu déšť četnější. Přechodně místy až polojasno. Nejnižší noční teploty 5 až 0 °C, při zmenšené oblačnosti až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 4 až 9 °C.