V horských oblastech kraje je ráno kolem nuly. Na vozovkách nižších tříd v Jizerských horách je zledovatělá vrstva krytá posypem. Místy jsou v kraji mlhy.

 

Meteorologové očekávají, že přes den se sněhové nebo smíšené přeháňky budou vyskytovat v polohách nad 400 metrů nad mořem.

Bude pršet nebo sněžit i u vás? Sledujte radar ZDE

Srážky budou zřejmě odpoledne ustávat a postupně bude ubývat oblačnosti až na polojasno. Nejvyšší denní teploty budou mezi třemi a šesti stupni Celsia, na horách bude minus jeden až plus dva stupně.

Na lyže až ke konci týdne

V dalších dnech meteorologové očekávají většinou oblačné počasí se slabým sněžením a mlhami, a to především v první polovině týdne na východě území, kde by mělo také mrznout. Nad 400 metrů od severu přibývání sněhových srážek i na Moravě a ve Slezsku.

Ke konci týdne bude sněžit jen ojediněle, především ve vyšších polohách. Lyžařům se tak na sjezdovkách poštěstí až s dalším týdnem, o víkendu se má ochladit na minus 4°C. Tento týden se budou teploty pohybovat od minus dvou až do šesti stupňů. 

Zatím nebylo počasí pro návštěvnost lyžařských areálů příliš příznivé. O víkendu zahájila většina zimních středisek sezonu o několik týdnů dříve než loni, zatažená obloha, mlha a déšť však lyžaře od cest na svahy odradily. Provozovatelé areálů spoléhají na předpověď počasí, podle níž se má příští týden ochladit, a většina z nich se chystá znovu spustit sněžná děla.

Sníh komplikuje dopravu, ve skiareálech zahajují sezonu:
Fotogalerie
10 fotografií