Pražané se jen několik dnů před Štědrým dnem budou muset pořádně obléknout. Po většinu týdne se očekává mráz, místy mohou přijít také srážky. „Vánoční týden bude ve znamení zimního charakteru počasí. Na silnicích to bude klouzat,“ varuje meteoroložka Dagmar Honsová.

Co vás v metropoli z hlediska počasí čeká od pondělí 19. prosince až do Božího hodu v neděli 25. prosince?

V pondělí bude oblačno až zataženo, místy déšť se sněhem. Noční teploty očekáváme mezi 0 až -4 °C, denní teploty se dostanou do kladných hodnot a v Praze naměříme 0 až 4 stupně.

V úterý čekáme většinou zataženo nízkou oblačností nebo mlhavo, místy se může objevit slabé sněžení, bude polojasno až jasno. Noční teploty se budou pohybovat mezi 0 až -4 °C, denní teploty počítejte v rozmezí 0 až 4 °C.

Na středu předpovídají odborníci místy jasno až polojasno. Mohou přijít mlhy nebo nízká oblačnost, ojediněle dorazí slabé sněžení. Noční teploty 0 až -4 °C, místy mohou klesnout až k -6 °C. Denní teploty -2 až 2 °C.

Čtvrtek bude jasný až polojasný, místy se může objevit zataženo s nízkou oblačností. Očekávejte mrznoucí mlhy. Noční teploty klesnou na -3 až -7 °C, denní teploty odborníci hlásí na -2 až 2 °C.

V pátek bude polojasno. Stále bude možný výskyt mrznoucích mlh nebo nízké oblačnosti. Noční teploty srovnatelně klesnou na -3 až -7 °C, denní teploty očekáváme -1 až 3 °C.

Na Štědrý den předpovídají Praze meteorologové jasno až polojasno. Místy se obloha zatáhne nízkou oblačností, dorazí mrznoucí mlhy a ojediněle sněžení. Noční teploty budou stále mrazivé, čekáme -2 až -6 °C. Denní teploty se budou pohybovat na hranici mrazu, konkrétně v rozmezí -1 až 3 °C.

Také Boží hod v neděli bude jasný až polojasný. Odborníci hlásí zataženo nízkou oblačností, stále budou hrozit mrznoucí mlhy nebo nízká oblačnost. Noční teploty -2 až -6 °C, denní vystoupají na -1 až 3 °C.