Varování, které zveřejnil Český hydrometeorologický ústav, je mířeno hlavně na Jihomoravský, Královéhradecký, Liberecký, Moravskoslezský, Olomoucký, Pardubický a Zlínský kraj.

Podle meteorologů by se ledovka měla začít tvořit po půlnoci na západě republiky a na Moravu měla postoupit do dnešních odpoledních hodin. Výstraha Českého meteorologického ústavu platí až do dnešních 15:00. Pozor by si měli dát nejen řidiči automobilů, ale i chodci.

Na možnost výskytu ledovky upozorňují dnes ráno i silničáři v oblasti Uherského Hradiště a Uherského Brodu. Dopravu v některých částech Zlínského kraje navíc může komplikovat mlha a mrholení, opatrnost je na místě. Silničáři vyrazili v částech kraje do terénu s chemickým posypem, silnice v regionu jsou nyní holé a vlhké, vyplývá to z informací Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD).

Na Štědrý den se jinak očekává zataženo a ojediněle mlhy, i mrznoucí. Od severozápadu občasný déšť nebo déšť se sněhem.

Odpoledne a večer by mělo místy srážek i oblačnosti ubývat, v polohách nad 800 m postupně přijdou srážky sněhové. Nejvyšší teploty se budou pohybovat v rozmezí od 3 až do 7 °C, na severovýchodě Čech a na Moravě kolem +1 °C, v 1000 m na horách kolem +1 °C.

Fotogalerie
11 fotografií