Během čtvrtka má převládat jasno až polojasno. „V západní polovině Čech a na severovýchodě území oblačno až zataženo, zpočátku ojediněle déšť se sněhem nebo sněžení,“ informuje ČHMÚ. Objevit se mohou i mlhy, místy mrznoucí. 

Nejvyšší teploty se budou přes den pohybovat mezi -1 až +3 stupni Celsia, v Čechách místy naměříme až 5 stupňů. Naopak na severovýchodě území spadnou teploty v tisíci metrech až k -5 stupňům.

Až do 10. hodiny dopolední platí v Jihočeském, Libereckém, Středočeském, Ústeckém kraji a Praze výstraha před náledím. Řidiči i chodci by měli být opatrní.

V noci na pátek má být skoro jasno až polojasno, později se může zatáhnout a objeví se i mrznoucí mlhy. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi -3 až -7 stupni, při zmenšené oblačnosti klesnou až k -10.

Přes den se ale zase mírně oteplí. Naměříme -2 až 2 stupně, ojediněle při malé oblačnosti až 4 stupně Celsia. Bude převládat zataženo nízkou oblačností, která se místy udrží po většinu dne. Místy může být také jasno nebo skoro jasno.