Výstraha Českého hydrometeorologického ústavu o výskytu sněhových jazyků v polohách nad 600 m. n. m. platí pro kraje Jihočeský, Karlovarský, Vysočina, Královéhradecký, Liberecký, Moravskoslezský, Olomoucký, Pardubický, Plzeňský a Ústecký. Na horách a ve vyšších polohách v pohraničí a také na Českomoravské vrchovině bude foukat čerstvý až mírný nárazovitý vítr a bude nadále sněžit. Připadnout může mezi deseti až 30 centimetry nového sněhu. Varování (ČHMÚ) před sněhovými jazyky je platné od sobotních 11:00 do nedělních 18:00.

V Krušných horách, konkrétně v okresech Sokolov, Karlovy Vary a Chomutov, platí výstraha před závějemi v polohách nad 800 m. n. m. Výstraha platí od sobotních 11:00 do nedělních 06:00.

Uvízlá auta a uzavřené silnice

Silný vítr v sobotu opět zkomplikoval sjízdnost silnic v Karlovarském kraji. Kvůli sněhovým jazykům, závějím a uvízlým autům je zavřená silnice I/25 od Abertamské křižovatky na Boží Dar. Uzavřený je také hraniční přechod do Německa, řekla dnes ČTK policejní mluvčí Zuzana Týřová. Zhoršená sjízdnost je také na silnici ze Štědré do Brložce, kde zapadl kamion a částečně skončil v příkopu.

Západní Čechy se s extrémním počasím potýkaly už v pátek, kdy silný vítr navál na komunikace závěje a cestářům se na několik hodin nedařilo udržet průjezdný ani hlavní tah mezi Plzní a Karlovými Vary.

Ujetá vrstva sněhu krytá posypem je například na silnicích na Karlovarsku, na Sokolovsku a Chebsku. Se sněhem na vozovce musejí v některých úsecích počítat řidiči na dálnici D6 na Chebsku a Sokolovsku. Viditelnost na silnicích místy zhoršují sněhové srážky.

Vyfotili jste zasněženou silnici, která vám třeba i zkomplikovala cestu? Podělte se o snímek s dalšími čtenáři a pošlete nám ho na tip@blesk.cz.

Fotogalerie
3 fotografie