Ve středu přes den bude zataženo až oblačno, místy přechodně polojasno až skoro jasno. Na horách je možnost sněžení. Denní teploty se budou pohybovat mezi -6 a -2 stupni, ve vyšších polohách okolo -8 stupňů. Vítr může místy dosáhnout nárazů kolem 15m/s, takže je možnost tvorby sněhových jazyků.

V noci na čtvrtek budou teploty dále klesat. Na většině území se zastaví na hranici -13 stupňů. Je také možnost mlhy. Ve čtvrtek přes den se pak čekají teploty okolo -9 stupňů.

Zmrzlé silnice a sněhové jazyky

Řidiči se ve středu ráno potýkali na řadě míst s vymrzlými silnicemi. Vymrzlé jsou například silnice na mnoha místech Středočeského kraje. Na Olomoucku se zas kvůli silnému větru tvoří sněhové jazyky, přičemž sever kraje hlásí zmrzlé cesty. Sněhové jazyky se také tvoří na mnoha místech Pardubického kraje. Podobná situace je v jižních Čechách, kde jsou taktéž zmrzlé silnice. Informuje o tom Ředitelství silnic a dálnic.

Silné mrazy hlásí i Liberecký kraj. Na Českolipsku klesly ve středu ráno teploty až k -14 stupňům, na horách je tepleji. Hlavní tahy jsou většinou jen holé a vlhké po chemickém ošetření. Silničáři ale doporučují zvýšenou opatrnost, při tak nízkých teplotách ztrácí sůl účinnost a silnice mohou namrzat. V Jablonci nad Nisou a Novém Městě pod Smrkem na Liberecku stále platí kalamitní stav, který města vyhlásila v pondělí kvůli velkému množství sněhu.

Fotogalerie
8 fotografií