Výstraha ČHMÚ před ledovkou platí pro Ústecký kraj do dnešních 9:00, pro Českolipsko až do 12:00. Opatrní by ale měli být motoristé i v horských oblastech Libereckého kraje, podle čidel je teplota vozovek kolem nuly.

Hlavní tahy na severu Čech jsou po ošetření mokré, sníh je jen na silnicích nižších tříd v horských oblastech. V Jizerských horách je rozbředlý, v Krkonoších je na vozovkách zledovatělá vrstva.

Pozor by si měli dát pěší i motoristé také na sníh padající ze střech. V pátek odpoledne byla kvůli tomu uzavřená silnice Boženy Němcové v Liberci, dnes ráno část sněhu spadla na silnici 286 v krkonošských Vítkovicích a místo bylo obtížně průjezdné.

Podle předpovědi by dnes mělo být převážně zataženo, místy bude pršet nebo mrholit. Během dne bude ojediněle až polojasno, zejména na horách. Nejvyšší denní teploty budou mezi nulou a čtyřmi stupni Celsia, na horách bude místy až šest stupňů.

O něco příznivěji vypadá předpověď počasí na zítřejší den, kdy by se měly mrznoucí mlhy objevovat pouze zřídka. Nahradí je déšť či déšť se sněhem. Během neděle by se měla nejvyšší denní teplota vyšplhat až na 6 °C. Nejnižší noční teploty by zase neměly klesnout pod -3 °C.

Fotogalerie
23 fotografií