Smogovou situaci odvolali v noci na úterý meteorologové v části Moravskoslezského kraje. V platnosti nadále zůstává na Ostravsku, Karvinsku a Frýdecko-Místecku s výjimkou Třinecka, kde byla smogová situace odvolána už v pondělí ráno.

Dopravu ve Zlínském kraji v úterý ráno místy komplikuje mlha a vozovky mohou také v některých úsecích namrzat. Silnice v regionu jsou většinou holé a vlhké nebo mokré, od středních poloh Vsetínska se na nich drží ujetý sníh. Sjízdné jsou se zvýšenou opatrností. V kraji je skoro zataženo až zataženo, místy fouká slabý vítr. Na severu kraje by mohlo ojediněle slabě sněžit. Ve středu a ve čtvrtek předpověď očekává denní maxima do -1 °C, v noci teplota klesne až na -13 °C. 

Zbytky sněhu zůstávají na menších silnicích v Pardubickém kraji jen ve výše položených oblastech. Většinou je umrzlý, někde i po solení rozbředlý. Řidiči by měli jet opatrně zvláště v okolí Hlinska, Svitav, Ústí nad Orlicí a Žamberka. Uježděná vrstva sněhu pokrývá vedlejší cesty v Železných horách. V úterý ráno bylo většinou zataženo až oblačno, foukal slabý vítr. Teploty se pohybovaly v rozmezí od -5 do 1 °C.

Dopravu na Vysočině ráno místy komplikuje mlha. Na vedlejších silnicích leží v některých úsecích ujetá a zledovatělá vrstva sněhu krytá posypem. Řidiči tam podle silničářů musí věnovat jízdě zvýšenou opatrnost. Hlavní tahy jsou většinou holé, suché a vymrzlé a sjízdné bez omezení. Je oblačno až zataženo, beze srážek, vane slabý vítr. Teploty se pohybují od 0 do -4 °C. Během dne bude podle meteorologů zataženo až oblačno, ojediněle se spíše na severu kraje může objevit slabé sněžení. 

Fotogalerie
10 fotografií