Silnice v kraji jsou většinou suché ale vymrzlé. Ranní dopravu komplikují občasné mlhy. Zmrazky jsou po nočních mrazech na silnicích nižších tříd v Jizerských horách. V západní části Krkonoš na nich leží zbytky zledovatělého sněhu. Udržované úseky silnic III. tříd ve vyšších polohách Českolipska jsou zplužené a posypané.

Do Česka se vrátí i sníh, kde bude ve čtvrtek chumelit? Sledujte radar

Dopravní nehoda se stala ráno v Partyzánské ulici v České Lípě – srazil se tu autobus s osobním vozem. Na místě byl jeden zraněný.

Nejchladněji bylo na Liberecká 14. ledna 1987. Tehdy tu teploměry klesly podle dat Českého hydrometeorologického ústavu na minus 24,6 stupňů Celsia.

Pardubicko

V Pardubickém kraji sníh téměř zmizel. Jeho umrzlé zbytky zůstávají na malých komunikacích ve výše položených oblastech. Uvádí to dnes Správa a údržba silnic Pardubického kraje.

Pozor by si měli dát řidiči především v okolí Ústí nad Orlicí, Vysokého Mýta a Žamberka. Uježděná sněhová vrstva pokrývá na některých místech také vedlejší silnice v Železných horách.

Silnice na Zlínsku

Vrstva ujetého sněhu a ledu je také na horách Zlínského kraje. V horách na Vsetínsku je místy kvůli mlze špatná viditelnost a cesty mohou namrzat. Podle údajů Ředitelství silnic a dálnic jsou tedy tyto cesty sjízdné se zvýšenou opatrností. Ostatní silnice ve Zlínském kraji jsou holé, na Vsetínsku mokré po chemickém ošetření, jinde vlhké nebo suché a vymrzlé.

Počasí dnes

Dnes by mělo být podle ČHMÚ zataženo až oblačno, ojediněle slabé sněžení. Během dne přechodně místy, polojasno. Nejvyšší teploty -4 až 0 °C, při zmenšené oblačnosti ojediněle až +2 °C, v 1000 m na horách pak kolem -6 °C.

Fotogalerie
9 fotografií