Pro období od 6. března do 2. dubna je průměrná teplota v Česku 3,8 stupně Celsia. Podle aktuálního výhledu budou nejnižší noční teploty v tomto období převážně kolem bodu mrazu nebo mírně nad ním. Přes den vystoupají v prvních dvou týdnech nejvýše k průměrným osmi stupňům Celsia a v dalších týdnech ke zhruba 11 stupňům. "V této roční době teploty vzduchu ale hodně závisí na oblačnosti," upozornili meteorologové.

První dva následující týdny a týden na přelomu března a dubna tak podle nich vycházejí jako teplotně průměrné. Třetí týden předpovědi by mohl být teplotně nadprůměrný. Z hlediska srážek ČHMÚ očekává první týden nadprůměrný, další tři týdny průměrné.

Podle údajů meteorologů bylo sledované období nejteplejší v roce 1981, kdy se průměrná teplota vyšplhala na 7,5 stupně Celsia. Naopak nejchladnější byl rok 1958, teplotní průměr pro období od 6. března do 2. dubna byl tehdy minus 1,4 stupně Celsia.

Video
Video se připravuje ...

O víkendu přijde jaro a rekordní teploty! Počasí radí, s čím začít na zahradě Dagmar Honsová, Petr Soukup, Lukáš Kučera, David Vaníček

Déšť i slunečné dny na Matějské, takové je březnové počasí v Česku:

Fotogalerie
35 fotografií