„Předpokládáme, že období od 13. března do 9. dubna 2017 bude jako celek teplotně slabě nadnormální,“ uvedli meteorologové. Spíše nadprůměrné teploty budou převládat do 26. března, v dalších období do 9. dubna se dají čekat spíše normální hodnoty. Srážek, ať už dešťových či sněhových, bude normálně či mírně podprůměrně. „Zejména začátek období bude na srážky chudší a ani během následujících týdnů se předběžně neočekávají výraznější odchylky od normálních hodnot v celkovém množství srážek,“ předvídá ČHMÚ.

Pranostiky o počasí: Dá se jim věřit?

Video
Video se připravuje ...

Počasí plus: Proč nevěřit pranostikám. Ověřili jsme tu o teplém březnu, vyjde letos? Dagmar Honsová, David Vaníček, Lukáš Červený

Zase přijde ochlazení

Většinu příštího týdne se budou denní teploty pohybovat kolem deseti stupňů, o víkendu mohou vystoupat až k 16 stupňům, následovat bude ale další ochlazení.

Podle údajů meteorologů bylo sledované období nejteplejší v roce 1974, kdy se průměrná teplota vyšplhala na 8,7 stupně Celsia. Naopak nejchladnější byl rok 2013 – tehdy byl teplotní průměr pro období od 13. března do 9. dubna minus 1,3 stupně Celsia. Průměrná teplota v Česku pro toto období roku je 5,1 stupně.

Svítání v Krušných horách z výšky:

Video
Video se připravuje ...

Dechberoucí svítání v Krušných horách: Takhle ho natočil dron Blesku. David Malik, Matěj Šrám

Teplotní rekordy, lyžování, silný vítr. Tak vypadal zatím rok 2017: 

Fotogalerie
39 fotografií