S počasím o Velikonocích je to každý rok jiné. Někdy je jaro jako vytržené z učebnice, jindy ještě odeznívá zima. Letos se v Česku dočkáme zimní varianty. Teploty sice nebudou až tak mrazivé, ale bude téměř všechny dny vytrvale pršet a v horských oblastech je očekáván dokonce sníh.

Zataženo a mokro bude už o Zeleném čtvrtku. Přes den se očekává oblačno až přeháňky s teplotami mezi 9 a 13 stupni Celsia. Stejně tak o Velkém pátku, kdy se podle legendy otevírají poklady ve skalách, budou teploty mezi 9 a 13 stupni Celsia, jen navíc ještě přibude vytrvalý déšť a na horách sníh.

O Bílé sobotě oblačnosti ubude. Přes den bude oblačno až polojasno, přeháňky jen ojediněle. I teplota se zvedne o jeden stupeň na maxima mezi 10 a 14 stupni Celsia. Na Boží hod v neděli se však déšť vrátí. Očekávají se přeháňky, na horách sníh a teploty mezi 10 a 14 stupni Celsia.

Na Velikonoční pondělí bude situace podobná – občasný déšť až přeháňky, teploty ráno mezi 0 a 4 stupni Celsia, přes den 8 až 12 stupňů Celsia.

V minulosti bylo několikrát na Štědrý den tepleji než o Velikonocích. Kdy se to stalo? A jsou i letošní Velikonoce studenější než Štědrý den? To vše se dozvíte v předpovědi s meteoroložkou Dagmar Honsovou:

Video
Video se připravuje ...

Velikonoce na sněhu!? Podívejte se na kompletní předpověď počasí na celé svátky. Dagmar Honsová, David Vaníček, Lukáš Červený