„V neděli bude na naše území proudit studený a vlhký vzduch od severozápadu. Večer se k nám začne od západu rozšiřovat výběžek vyššího tlaku vzduchu. Během pondělí bude přes střední Evropu k východu postupovat tlaková výše a po její zadní straně bude na naše území přechodně proudit teplejší vzduch od jihozápadu. V úterý postoupí nad naše území studená fronta od západu a bude se nad střední Evropou vlnit,“ předpovídá Český hydrometeorologický ústav.

Počasí pod psa: Nedělní sníh rozladil i domácího mazlíčka, podívejte se:
Video
Video se připravuje ...

Aprílové sněžení dokáže rozladit i domácí mazlíčky Josef Vaníček/Blesk/Hudební banka

Sněžení v posledních dnech zasáhlo hlavně horské oblasti. V neděli ale sníh přišel i do Prahy a sněžit má i na jiných místech republiky, která jsou 400 - 600 metrů nad mořem.

Takový nás čeká týden:

Předpověď počasí na příští týden
Autor: ČHMÚ

Oteplení čekejte v pondělí. Přes den teploty vyšplhají až na 15 °C a bude polojasno až skoro jasno. Teplo vydrží i v úterý, to naměříme i 16 °C, během dne ale začne přibývat oblačnosti a rozprší se.

VIDEO: Jak změny počasí působí na naše zdraví? Vysvětluje Dáša Honsová:
Video
Video se připravuje ...

Počasí se mění každé 4 dny: Jak a čím ovlivňuje naše zdraví? Dagmar Honsová, Jan Jedlička

Ve středu se vrátí sníh a kde nebude sněžit, tam bude pršet - místy i vydatně. Více slunce pak slibuje pátek a příští víkend. Vzhledem k vrtkavosti počasí si ale na víkendovou předpověď ještě radši počkáme.

Fotogalerie
53 fotografií