V pátek bude pokračovat počasí, které známe z minulých dnů. Přes den bude oblačno až zataženo s deštěm nebo přeháňkami. Denní teploty nepřesáhnou 8 stupňů Celsia a neklesnou pod 4 stupně Celsia.

V sobotu začne postupný přerod v jaro. Oblačno se bude střídat s polojasnem a přeháňkami a teploty se zvednou na 9 až 13 stupňů Celsia. Jen v polohách nad 1000 m bude možnost sněžení.

V neděli už jaro vypukne naplno. Přeháňky zcela zmizí a bude jasno až polojasno. Denní teploty opět porostou na 12 až 16 stupňů Celsia. V noci, kdy lidé vyrazí pálit čarodějnice, se bude teplota pohybovat kolem 6 stupňů Celsia.

V pondělí na 1. máje pak bude obdivování třešní doprovázet polojasno s teplotami mezi 14 a 18 stupni Celsia.

Květnové koupání

Jelikož je květen takový mezistupeň mezi zimou a teplem, nabízí se otázka, zda je například v jeho druhé polovině možné vyrazit se koupat do přírody. Odpověď není zcela jednoznačná, záleží na teplotě vzduchu. Důležitým faktorem je také zdroj vody – nádrže a jezera budou vždy teplejší než horské řeky.

Stihne se voda ohřát už v květnu? A opravdu je po bouřce teplejší? To vše se dozvíte v nejnovějším díle Počasí s Honsovou:

Video
Video se připravuje ...

Počasí s Honsovou: Prodloužený víkend ve znamení jara. A koupání v květnu? Dagmar Honsová, David Vaníček, Lukáš Červený

Fotogalerie
6 fotografií