V noci z úterý na středu by mělo být zataženo až oblačno a na většině území občasný déšť nebo přeháňky. Od severu můžeme čekat ve vyšších horských polohách přeháňky sněhové nebo smíšené. Denní teploty se budou pohybovat v rozmezí 6 až 10 °C a noční mezi 5 až 1 °C.

Ve středu by mělo být už polojasno, ale místy i oblačno. Na severu Čech by mohlo i slabě mrholit a v polohách vyšších než 1100 m i sněžit. Noční maxima +1 až -3 °C. Denní teploty by však na některých místech mohly dosáhnout i 14 °C.

VIDEO: O bouřkách s Dášou Honsovou
Video
Video se připravuje ...

Domácí předpověď počasí: Stačí šátek, pohled na červánky nebo bouřková sklenička Dagmar Honsová, David Vaníček, Lukáš Červený

Ke konci týdne by se mělo začít oteplovat. Ve čtvrtek bude příjemných 19 °C a v pátek až 22 °C. Zatímco noční teploty ve čtvrtek mohou slézt až k nule, v pátek by neměly spadnout pod 5 °C. Bude polojasno až skoro jasno a v pátek by se mohly objevit místy bouřky nebo přeháňky.

Víkend bude sice teplý, ale zatažený. V sobotu budou časté přeháňky i bouřky. Teploty se budou pohybovat přes den do 22 °C a v noci mezi 12 až 8 °C. Vítr by měl vát slabý a proměnlivý.

V neděli bude počasí podobné jako v sobotu. Nejvyšší denní maxima budou mezi 17 až 22 °C a v noci teploty spadnou mezi 12 až 7 °C. Celý den i začátek týdne nového budou provázet bouřky, přeháňky a oblačnost.

Fotogalerie
9 fotografií