Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Syn starosty Železné Rudy opět řídil opilý: Jsou horší věci, tvrdí starosta

Syn starosty Železné Rudy opět řídil opilý: Jsou horší věci, tvrdí starosta (ilustrační foto).
Syn starosty Železné Rudy opět řídil opilý: Jsou horší věci, tvrdí starosta (ilustrační foto).  (Autor: profimedia.cz)
Autor: dce - 
20. července 2017
10:36

Před pár měsíci mu skončil zákaz řízení, a tak do toho skočil rovnýma noha. Syna starosty Železné Rudy Michala Šnebergra (32) policisté přistihli při řízení v opilosti. A protože to není poprvé, hrozí mu až tři roky ve vězení. Jeho otec věc komentuje s nadhledem.

Loni v březnu dostal od soudu pokutu 20 tisíc a zákaz řízení na jeden rok za řízení v opilosti. Mladý muž se ale nepoučil a nyní ho policisté při kontrolní zkoušce na alkohol znovu načapali opilého za volantem. Naměřili mu 1,5 promile.

Michalovi kvůli opakování trestného činu během dvou let nyní hrozí až tři roky ve vězení. Jeho otec si s ním ale hlavu nedělá. „Není to nic, co by mně dělalo radost. Na druhou stranu je kluk dospělý a je to jeho boj,“ řekl starosta serveru Novinky.cz. „Nejel z hospody a nikoho nezranil. Ráno se vydal do práce a nadejchal. Stanou se horší věci,“ dodal. „To tady bohužel patří k životu,“ uzavřel starosta.

Starostova syna policisté nachytali již před dvěma měsíci. „Dechová zkouška byla pozitivní s výsledkem 1,42 promile. Muže následně policisté převezli do nemocnice v Klatovech, kde se podrobil odběru krve,“ řekla klatovská policistka Dana Ladmanová.

Trestní stíhání zatím Šnebergrovi nepředali, bude záležet na znaleckém posudku, které je k věci třeba připravit. Šnebergr se podle Novinek k pití alkoholu přiznal, měl asi roztomilé vysvětlení. Tři deci vodky před jízdou vypil kvůli nachlazení.

Pokud by chtěl po čase získat řidičák zpátky, nebude to mít snadné. "V případě těchto recidivistů se zkoumá i případná závislost na návykových látkách. Pokud odborník dojde k závěru, že řidič má sklon k tomu, že by mohl znovu usednout za volant po požití alkoholu, stanoví zpravidla zkušební dobu,“ sdělil Právu dopravní psycholog Karel Havlík.

Podívejte se na video jiného opilého řidiče z Plzeňského kraje:

Video  Opilecká bouračka v Plzni: S promile audinou projel zdí  - krimi-plzen.cz
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání