Nově je kvůli sinicím zakázáno koupání v rybníce Kachlička na Vysočině. V rybníku Medlov, kde byl vydán zákaz koncem července, se sice voda v poslední době pročistila, ale stále není ke koupání vhodná.

Hygienici také nadále lidem nedoporučují koupání v nádrži Brušperk v Moravskoslezském kraji a kvalita vody se kvůli sinicím zhoršila i v rybníku Bohušov.

Mírně zhoršenou kvalitu vody má koupaliště Rakovec na Brněnské přehradě, kde se však stále koupat dá. Podobně jsou na tom na jihu Moravy i rybník Suchý a nádrž Palava na Blanensku.

VIDEO: Takhle to vypadá na biotopu Radotín

Video
Video se připravuje ...

Biotop Radotín Blesk TV

Ve středních Čechách je voda nevhodná ke koupání v písníku v Bakově nad Jizerou a v Županovicích na Slapské přehradě. Stejná je situace u sečské přehrady v Pardubickém kraji a zákaz koupání platí v rybníku Rosnička. V Dolcích u Trutnova v Královéhradeckém kraji by se lidé po vykoupání v tamním přírodním koupališti měli osprchovat pitnou vodou.

Nejlepší voda? V jižních Čechách

V Plzeňském kraji je voda nevhodná ke koupání v plzeňské nádrži České údolí, v rybníku Valcha či v přehradě Hracholusky u silničního mostu. V Karlovarském kraji je v nádrži Skalka a ve Velkém rybníce koupání kvůli sinicím zakázáno.

Voda v přírodních koupalištích v Ústeckém kraji zůstává i po horkých dnech většinou kvalitní. Zhoršenou jakost má zatím jen v jezeře Chmelař a přírodním koupališti v Křižanově.

V Libereckém kraji by se měli lidé po koupání v Máchově jezeře osprchovat, zatímco v Hamerském jezeře se kvalita vody zlepšila, takže je tam koupání možné bez omezení.

Nejvhodnější voda ke koupání na jihu Čech je na Radavě na orlické nádrži. Podle nich je tam voda s mírně zhoršenými vlastnostmi, a to kvůli výskytu vodního květu. Ostatní sledovaná místa v kraji vykázala horší jakost vody. Nejhorší výsledky ukázaly odběry vzorků na Staňkovském rybníku.

Fotogalerie
7 fotografií