V pátek bude polojasno až oblačno. Na severozápadě Česka ojediněle přeháňky nebo bouřky. Tropické teploty zůstanou, ale jen na Moravě a ve Slezsku – zde na lidi čekají teploty v maximech mezi 27 a 35 stupni Celsia. V Čechách se bude teplota podobat té čtvrteční, rtuť teploměru nepřesáhne 31 stupňů Celsia.

Mírné ochlazení přijde až v sobotu. Obloha bude polojasná, při zvětšené oblačnosti přeháňky. Večer bude od západu a jihozápadu přibývat oblačnost a ojediněle se mohou vyskytnout bouřky. V noci můžeme v Čechách očekávat 13 stupňů Celsia, přes den 26 až 30 stupňů Celsia. Na Moravě a Slezsku bude teplota opět větší, v noci 18 až 21 stupňů Celsia a přes des až 32 stupňů Celsia.

Neděle bude o poznání zamračenější než předchozí dva dny. Obloha zatažená až oblačná, v jihovýchodní polovině území občas s deštěm nebo přeháňkami a na jihu a východě místy bouřky. Denní teploty v Čechách klesnou na maxima mezi 21 a 25 stupni Celsia, noční zůstanou na 13 stupních Celsia. I Morava se Slezskem se ochladí, přes den na 30 stupňů Celsia, v noci na 17 až 21 stupňů Celsia.

Více o víkendovém počasí poví meteoroložka Dagmar Honsová:
Video
Video se připravuje ...

Počasí s Dagmar Honsovou Dagmar Honsová, David Vaníček, Lukáš Červený