Jestli bude nějaký den vyloženě hezký, tak pátek. A nebude to jen množstvím slev, které se v obchodech objeví ku příležitosti Černého pátku, který na tento den připadá. Obloha bude i přes ranní mlhy jasná až polojasná s denními teplotami mezi 11 a 15 stupni Celsia. Na Moravě bude zataženo. V Čechách začne odpoledne od severozápadu přibývat frontální oblačnost a později večer na severozápadě déšť. Noční teploty mezi 1 a 5 stupni Celsia.

V sobotu se zatáhne. Přes den bude zataženo až oblačno, na východě zpočátku místy i polojasno. Na severozápadě a západě Čech občasné mrholení. Odpoledne a k večeru lze očekávat déšť na celém území, v polohách od 800 m sněžení. Srážky ale budou později večer ubývat a protrhají se. Denní teploty mezi 7 a 11 stupni Celsia, noční mezi 2 a 6 stupni Celsia.

Zato v neděli se ochladí a venkovním vycházkám přát mraky nebudou. Přes den bude převážně oblačno, ojediněle sněhové přeháňky. Na horách četnější. V polohách pod 400 m přeháňky dešťové. Na východě zpočátku zataženo s deštěm, nad 800 m se sněžením. Přes den se teploty dostanou na maxima mezi 2 a 6 stupni Celsia, v noci dokonce klesnou pod nulu.

O počasí na nadcházející víkend mluví meteoroložka Dagmar Honsová:

Fotogalerie
24 fotografií