Sněhové přeháňky ztěžují dnes ráno dopravu na Jindřichohradecku. Na Šumavě a na Prachaticku leží ve vyšších polohách na silnicích ujetá a zledovatělá vrstva sněhu krytá posypem. Řidiči tam podle silničářů musí věnovat jízdě zvýšenou opatrnost. Ostatní silnice v Jihočeském kraji jsou sjízdné bez omezení.

Kde bude na první adventní neděli sněžit? Sledujte RADAR ZDE

Náledí a sníh na východě Čech

Na silnicích v Orlických horách a Krkonoších leží ujetý sníh či zbytky sněhu. Řidiči musejí být opatrní také na Moravskotřebovsku, kde na cestách v lesích leží místy zledovatělá vrstva sněhu krytá posypem. Na Lanškrounsku silničáři varovali před náledím. Nejchladněji bylo dnes ráno na hřebenech Krkonoš, kde teploty klesly k minus deseti stupňům Celsia.

Problémy v Moravskoslezském kraji

Náledí i sněhové přeháňky či mlhy mohou dnes komplikovat sjízdnost v Moravskoslezském kraji. Ve vyšších polohách navíc může být ujetá či zledovatělá vrstva sněhu. Vyplývá to z informací zveřejněných silničáři.

Video
Video se připravuje ...

První adventní víkend bude ledový: Rtuť spadne až k minus deseti stupňům. Dagmar Honsová, David Vaníček, Lukáš Červený

Na Bruntálsku by řidiči měli být opatrní především v horských oblastech Jeseníků, kde může být kvůli sněhovým srážkám snížená dohlednost. Na Opavsku je na silnici I/46 mezi Sudicemi a Rohovem náledí, na silnicích nižších tříd mohou být zbytky rozbředlého sněhu. Na Ostravsku, Karvinsku a Novojičínsku jsou cesty převážně holé a mokré, sjízdné jsou tak bez většího omezení. Na Frýdecko-Místecku musí řidiči ve vyšších polohách počítat s ujetou vrstvou sněhu.

Zledovatělý sníh na silnicích v Libereckém kraji

Zledovatělá vrstva sněhu krytá posypem je na silnicích nižších tříd v Jizerských horách a Krkonoších v Libereckém kraji. Jinak jsou silnice na severu Čech vlhké či vymrzlé. Ojediněle se vyskytují mlhy, jež mohou namrzat.

Mlha na Pelhřimovsku

Sněhové přeháňky a místy se vyskytující mlha komplikují dnes ráno dopravu na Pelhřimovsku. Hlavní silnice na Vysočině včetně dálnice D1 jsou většinou suché, vymrzlé a sjízdné bez omezení. Na vedlejších sinicích na Jihlavsku, Třebíčsku a Žďársku leží místy zledovatělá ujetá vrstva sněhu krytá posypem. Řidiči tam podle silničářů musí věnovat jízdě zvýšenou opatrnost.