Situace na nejfrekventovanějším německém letišti ve Frankfurtu nad Mohanem byla dnes podle jeho mluvčí „dramatická“. Technika nestačila odklízet sníh a problémy byly i s odstraňováním námrazy na letadlech. Podle předpovědi by se však mělo počasí ve večerních hodinách zlepšovat a počet rušených letů by mohl být nižší.

Potíže dnes hlásila i další německá letiště na západě země. V Düsseldorfu museli první spoje zrušit krátce po poledni a pak se provoz na letišti na několik hodin zastavil úplně. První letadlo tam znovu přistálo až kolem 16:00 SEČ. Desítku letu museli odříct i na letišti Kolín nad Rýnem/Bonn.

Náledí, sníh a popadané stromy trápí i řidiče a počty dopravních nehod počítají němečtí policisté na stovky. Komplikace hlásí také železnice: spoje nabírají dlouhá zpoždění a musejí jezdit po objízdných trasách.

Sníh ochromil provoz i na některých letištích v Británii. Nejvíce problémů mělo letiště v Birminghamu, které dopoledne zcela přerušilo provoz. Desítky letů byly zrušeny, některé spoje byly navedeny na jiná letiště a další nabraly dlouhá zpoždění. Komplikace kvůli sněhu hlásilo také londýnské letiště Luton a letiště v Cardiffu.

Kvůli nepříznivému počasí bylo dnes zrušeno zhruba deset leteckých spojů z Prahy do Frankfurtu, Amsterodamu, Londýna nebo Mnichova. Dalších osm letadel v opačném směru nepřiletělo. Přes 20 spojů s cílovou stanicí v Evropě mělo po 16:00 SEČ na odletu z Prahy zpoždění, řekla ČTK pracovnice letištních informací.

Fotogalerie
8 fotografií