V pátek bude přes den oblačno až zataženo, zejména na jihovýchodě a východě území. Postupně se místy vyjasní na polojasno. Ojediněle se mohou vyskytnout sněhové přeháňky, a to zejména na horách. V polohách pod 400 m budou přeháňky smíšené nebo dešťové. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 2 a 6 stupni Celsia, noční mezi -2 a 2 stupni Celsia. V Beskydech a Jeseníkách čekáme silný vítr o rychlosti 20 m/s.

V sobotu bude převážně oblačno. Místy se vyskytne občasné sněžení nebo sněhové přeháňky, četnější na horách. Denní teploty v maximech mezi 0 a 4 stupni Celsia, noční mezi -3 a 1 stupněm Celsia. Vítr mírný západní o rychlosti až 6 m/s.

Podobné to bude v neděli. Obloha oblačná s občasným sněžením nebo sněhovými přeháňkami. Nejvyšší denní teploty mezi -2 a 2 stupni Celsia, noční mezi -5 a -1 stupněm Celsia. Vítr mírný západní a severozápadní s rychlostí až 7 m/s.

Více o víkendovém počasí poví meteoroložka Dagmar Honsová:
Video
Video se připravuje ...

Počasí s Dagmar Honsovou Dagmar Honsová, David Vaníček, Lukáš Červený


Kam o víkendu za sněhem

A lyžování? O víkendu zahájí činnost čtyři areály na Vysočině, v Jeseníkách jich bude k dispozici pět. Od čtvrtka také funguje skiareál Bublava v Krušných horách, který těžce poškodila vichřice Herwart. Vleky se o víkendu poprvé rozjedou i v Ústeckém kraji, na jihu Moravy se bude lyžovat ve dvou areálech.

Na Šumavě bude otevřených pět areálů, v Krkonoších a Orlických horách postupně otevírají všechny hlavní sjezdovky. Leží zde půl metru sněhu. Největší areály otevřou o víkendu také na Liberecku, ve Zlínském kraji budou v provozu dva. V Pardubickém kraji také dva, v Moravskoslezském kraji čtyři. Otevře i skiareál Monínec ve Středočeském kraji.

Fotogalerie
18 fotografií