Teplo a zataženo začne už v pátek. Ze začátku dne bude místy mrholit, postupem dne na severovýchodě přeháňky nebo slabý déšť. V polohách nad 700 metrů čekejte sněžení, večer už i v polohách nad 300 metrů. Noční teploty se budou pohybovat mezi -2 a 2 °C, denní mezi 2 a 6 °C.

V sobotu bude zataženo až oblačno, místy slabý déšť nebo mrholení. Zpočátku ojediněle i mrznoucí. Během dne budou ve všech polohách srážky dešťové, jen na severovýchodě srážky sněhové. Nejnižší noční teploty -2 a 2 °C, nejvyšší denní mezi 2 a 6 °C.

V neděli na Štědrý den bude opět zataženo až oblačno. Přes den místy mrholení nebo slabý déšť, na horách sněžení. Teplota lehce poskočí, noční na maxima mezi 1 a 5 stupni Celsia, denní na 6 až 10 °C.

Slunce přijde až v úterý

Podobné počasí bude pokračovat i na začátku příští týdne. V pondělí bude stále zataženo až oblačno, postupně místy polojasno. Ojediněle mrholení a mlhy. Noční teploty se budou pohybovat mezi 0 a 4 stupni Celsia, denní mezi 5 a 9 °C.

V úterý se lehce vyjasní, obloha bude oblačná až polojasná. Místy zejména na Moravě zataženo s nízkou oblačností a mrznoucí mlhy. Noční teplotní maxima mezi -1 a 3 °C, denní mezi 5 a 9 °C.

Fotogalerie
13 fotografií