Největší zima bude v pátek. Obloha zatažená s ojedinělými sněhovými přeháňkami, postupně polojasná. Zpočátku dne na východě až zataženo se sněžením. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi -4 a 0 stupni Celsia, denní mezi -1 a 3 stupni Celsia.

V sobotu se začne oteplovat, bude ale zároveň víc padat - ať už déšť, nebo sníh. Obloha oblačná až polojasná, místy sněhové přeháňky. Od západu republiky bude odpoledne a večer zataženo s deštěm a na východě a severovýchodě srážky sněhové nebo smíšené. Noční teploty v maximech mezi -6 a -2 stupni Celsia, denní mezi 3 a 7 stupni Celsia.

Oteplování bude pokračovat v neděli, na Silvestra. Oblačno až zataženo, občas déšť nebo přeháňky. Noční teploty se budou pohybovat mezi 3 a 7 stupni Celsia, na východě kolem 0 stupňů Celsia, a denní mezi 8 a 12 stupni Celsia.

V pondělí na Nový rok pak teplota zas o pár stupňů spadne. Bude převážně oblačno, na většině území déšť nebo přeháňky. Nad 1000 m srážky sněhové. Noční teploty mezi 3 a 7 stupni Celsia, denní mezi 5 a 9 stupni Celsia.

Fotogalerie
13 fotografií