Hluboko pod nulu klesly teploty za jasné noci také na dalších místech v Jizerských horách, na Smědavě bylo minus 20 stupňů Celsia, pod minus 15 stupňů klesla teplota v Bedřichově či na přehradě Souš v Desné.

Velmi chladno bylo i v dalších částech Libereckého kraje, na řadě míst meteorologové zaznamenali teploty pod minus deseti stupni Celsia, například i v krajském Liberci. V krkonošském Harrachově klesla teplota pod minus 15 stupňů.

Chladno bude v Libereckém kraji i přes den, teplota by se neměla dostat nad nulu. Podle předpovědi bude přes den jasno až skoro jasno, přechodně polojasno až oblačno. Večer postupně místy zataženo nízkou oblačností.

Silný mráz zažila i Šumava

Teploty na některých šumavských místech klesly dnes ráno pod 20 stupňů Celsia. Na Rokytské slati naměřili meteorologové kolem 7:30 minus 22,3 stupně a ve stejnou dobu u Kvildy na Prachaticku minus 20,9 stupně. Byla to tak jedna z nejchladnějších nocí v této zimě. ČTK to řekla Markéta Augustinová z českobudějovické pobočky Českého hydrometeorologického ústavu.

„V nejbližších dnech už takové hodnoty neočekáváme. Ve středu se mírně oteplí a v odpoledních hodinách bude možná i sněžit,“ uvedla Augustinová. Dodala, že tuto zimu zatím nikde nenaměřili extrémně nízké hodnoty. Například loni v lednu meteorologové zaznamenali na stanici na Rokytské slati minus 35,3 stupně.

Fotogalerie
11 fotografií