V Chicagu zůstaly zavřené školy, a doma tak zůstalo 390.000 žáků a studentů. „Je to pro nás zkouška,“ řekl na tiskové konferenci starosta Rahm Emanuel. Meteorolog Eric Lenning sdělil, že se bouře přesouvá rychleji, než se počítalo. Varování ale zůstává v platnosti do 18:00 místního času (do půlnoci SEČ). Původně mělo trvat o tři hodiny déle.

Ráno místního času bylo hlášeno několik dopravních nehod, v Michiganu museli uzavřít část dálnice kvůli hromadné srážce aut. Byly zpožděné vlaky a občany spěchající do práce zaskočil neodklizený sníh v ulicích, napsal list Chicago Tribune.

Největší americké letecké společnosti American Airlines, United Airlines a Southwest Airlines upozornily cestující, že na linkách do Minnesoty, Michiganu, Wisconsinu, Illinois, Indiany a Ohia musí počítat s možnými zpožděními i odřeknutými spoji.

Meteorologové doporučili lidem, aby dnes nevyjížděli na silnice, protože pokud se pro automobil rozhodnou, nevyhnou se zpožděním a jízdě za nebezpečných podmínek. Technické služby v Chicagu do ulic již ve čtvrtek v noci vyslaly 300 posypových vozů s pluhy.

Sněhová kalamita zasáhla v posledních dnech i evropské metropoleSníh a náledí ve středu způsobily dopravní chaos v Paříži. Sněhová nadílka se nevyhnula ani Španělsku – vrstva sněhu pokryla dokonce i pláže v Barceloně.

Video
Video se připravuje ...

Arktické mrazy v USA: První oběti a zavřené školy reuters, hudba: hudebnibanka.cz/Anselm C. Kreuzer - DRAMATIC EVOLUTION C