Silnice v jižních Čechách jsou sjízdné se zvýšenou opatrností, na některých silnicích v okrese Písek leží ujetá vrstva sněhu krytá posypem. Uvedl to náměstek provozního úseku Správy a údržby silnic Jihočeského kraje Jan Vykouk a vyplývá to z veřejně dostupných dat silničářů.

„Neměli jsme skoro žádné výjezdy kromě Budějovic, kde vyjeli všichni, ale spíš to mělo charakter kontrolních jízd. A jedno auto jelo na Zvonkovou, kde to vypadalo trošku zle, a dvě auta jezdila na dálnici D3 okolo Veselí nad Lužnicí, kvůli náledí,“ řekl Vykouk. Na zhruba desetině silnic v okrese Písek leží ujetá vrstva sněhu krytá posypem.

Meteorologové naměřili nejnižší teploty v noci ve vyšších polohách na Šumavě. Na Jezerní slati bylo minus 28,4 stupně, na Rokytské slati minus 27,2, na Horské Kvildě minus 24,3 stupně, Borová Lada měla minus 21,6, Hliniště minus 21 stupňů.

V kraji bude ve čtvrtek zpočátku jasno až polojasno, ojediněle mrznoucí mlhy. Během dne bude od západu přibývat oblačnosti, později večer místy sněžení, které bude v polohách pod 600 metrů přecházet ve srážky smíšené, ojediněle mrznoucí. Nejvyšší teploty budou od jednoho do čtyř stupňů, na horách v 1000 metrech bude kolem minus tří stupňů.

Fotogalerie
5 fotografií