Pouze na třech měřicích stanicích v celém Česku se teploty v noci na dnešek nepropadly pod minus deset stupňů. V Brodě nad Dyjí bylo minus 9,6 stupně, v Ústí nad Labem - Vaňově naměřili teplotu vyšší o jednu desetinu stupně a v pražském Klementinu klesla teplota na minus 9,8 stupně Celsia.

Nejnižší tepoty v Krušných horách

Tradičně nejchladněji bylo v noci na horách, kde se minimální teploty pohybovaly mezi minus 22 až minus 17 stupni. Nejnižší teploty pak meteorologové v noci naměřili v Krušných horách. Kromě již zmíněné stanice Jelení u mostu, kde bylo minus 27,1 stupně, klesla teplota pod hranici 24 stupňů i v samotném Jelení (minus 24,4 stupně) a na Rolavě (minus 24,3 stupně).

Z krajů bylo v noci nejchladněji na Vysočině, kde se teplota pohybovala v průměru kolem minus 15 stupňů. Naopak nejteplejším regionem byl Jihomoravský kraj s průměrnou teplotou minus 11,4 stupně.

Video
Video se připravuje ...

O víkendu bude až mínus 18 stupňů! Skřivan si vrzne, nebo zmrzne? Dagmar Honsová, David Vaníček, Lukáš Červený

Počasí v Česku bude velmi chladné i v následujících čtyřech týdnech. Nejstudenější bude hned nadcházející týden. Počátkem března se sice mírně oteplí, ale i tak bude chladněji, než je v této části roku obvyklé.

Fotogalerie
14 fotografií