Ve Zlínském kraji je oblačno až zataženo, místy fouká slabý vítr. Teplota se ráno pohybovala od minus jednoho do plus tří stupňů Celsia. Odpolední maxima by podle předpovědi měla dosáhnout deseti stupňů Celsia. Přes den bude oblačno až polojasno, zejména na východě kraje se zpočátku může vyskytnout déšť nebo dešťové přeháňky, ve vyšších polohách i sněžení.

Pozor na Liberecku

V Libereckém kraji se dnes ráno objevují souvislé mlhy, hlavně v horách na Jablonecku a Semilsku. Teploty tam klesají pod nulu a vozovky mohou namrzat. Všechny komunikace v kraji jsou sjízdné, silničáři ale doporučují opatrnost. Podle informací z policie zatím žádné problémy hlášeny nejsou.

Hlavní tahy v Libereckém kraji jsou většinou jen holé a po chemickém ošetření mokré. Na silnicích nižších tříd, hlavně v horských oblastech, ale leží zledovatělá vrstva ujetého sněhu a motoristé by tam měli být velmi opatrní.

Teploty v kraji se dnes ráno pohybují od minus jednoho do tří stupňů. Většinou je obloha zatažená, na Českolipsku je mají polojasno. V horách jsou souvislé mlhy. Vane jen slabý vítr. Odpoledne by se mělo podle meteorologů vyjasňovat a teploty mohou vystoupat až k devíti stupňům.

Náledí na Bruntálsku

Na Bruntálsku by se dnes mohlo tvořit náledí. Silnice tam jsou sjízdné se zvýšenou opatrností. Na Opavsku mohou řidiči zase narazit na zbytky rozbředlého sněhu. Vyplývá to z údajů Ředitelství silnic a dálnic.

V Beskydech dopravu může komplikovat ujetá vrstva sněhu. I tam jsou komunikace sjízdné se zvýšenou opatrností. Na ostatních místech regionu je situace lepší, komunikace jsou sjízdné bez omezení.