Zpočátku dne bude ještě více oblačnosti zejména na východě území – bude oblačno až zataženo s přeháňkami, ojediněle i bouřkami. Jinak už bude oblačno až polojasno. Po ránu a dopoledne se mohou ojediněle tvořit mlhy.

Během dopoledne bude od západu docházet k ubývání oblačnosti na polojasno. Večer bude na většině území až skoro jasno. Vzduch bude svěží – odpolední teploty vystoupí na 16 až 20 °C. Přesně před rokem se nejvyšší odpolední teploty zastavovaly jen do 6 °C. Očekáváme relativně vysokou vlhkost vzduchu – která se bude v pravé poledne pohybovat kolem 80 %. Vítr bude foukat mírný severní o rychlosti do 20 km/h.

Během dne bude stoupat tlak vzduchu – z 1020 hPa vystoupí na 1030 hPa, můžeme tak pociťovat bolest hlavy. Jinak větší zátěž počasím neočekáváme – den využijte ke sportování nebo procházkám do přírody. Dýchat se bude dobře i alergikům – pylových zrn bude v ovzduší málo.

Také pracovní výkonnost bude dobrá – naplánujte důležité úkoly, vše nám půjde od ruky. S autem zajeďte během odpoledne do myčky – nejméně týden bude beze srážek a navíc na něm mnozí z nás najdou pozůstatek pondělního a nočního „krvavého“ deště, tedy žluto-oranžovo-červené skvrny od saharského písku, který byl vymýván deštěm z atmosféry.

Video
Video se připravuje ...

Nejvyšší čas na péči o trávník: Kdy hnojit a kdy zalévat? Lukáš Červený, Dagmar Honsová

Fotogalerie
12 fotografií