Mohutný vítr porážel stromy a sloupy elektrického vedení, bořil chatrná obydlí a strhával střechy domů. Ze státu Bihár je hlášeno 19 mrtvých, sousední stát Džharkhand registruje 13 obětí a ve státě Uttarpradéš zemřelo 15 lidí, mezi nimi 3 děti, na které spadl strom. Počet obětí však neustále narůstá a úřady se obávají, že se bude ještě zvyšovat.

Nebezpečí bouřek přetrvává

Silné bouře doprovází monzunové deště a většina lidí je na ně připravená, přesto se někteří Indové schovávali pod stromy. „To je první věc, před kterou vždy varujeme. Neschovávejte se pod stromy a nezůstávejte na otevřeném prostoru,“ uvedl jeden z místních záchranářů.

Meteorologové varují, že během následujících dní Indii zasáhne vlna veder, teploty se budou pohybovat nad 47 stupni. Hrozí proto možnost dalších bouřek. V oblasti rovněž došlo k výpadku proudu. Podle záchranářů se jednalo zatím o jednu z nejsilnějších bouří.

 

Podobné bouře si od začátku května na různých místech Indie vyžádaly již nejméně 180 mrtvých. Od roku 2005 během bouří zahynulo přes 2 tisíce lidí.

Fotogalerie
15 fotografií