Zpočátku dne bude oblačno, přechodně až polojasno, postupně bude docházet k přibývání oblačnosti, místy s deštěm nebo přeháňkami, ojediněle se mohou vyskytnout i bouřky. Srážkové úhrny se nejčastěji zastaví do 10 mm, v bouřkách spadne až kolem 20 mm.

Tlaková níže přinese zvýšenou zátěž pro starší generace, chronicky nemocné a těhotné ženy.  Slabý vzestup tlaku vzduchu uvítají lidé s nízkým krevním tlakem. Díky srážkám a ochlazení se bude dobře dýchat kardiakům a astmatikům. Při nevhodném oblečení hrozí nachlazení – zejména po ránu se budou hodit dlouhé nohavice, dlouhé rukávy a pevná obuv. Deštník nebo pláštěnku mějte stále v pohotovosti!

Index pracovní výkonnosti bude na vysokých hodnotách – dobře nám půjde od ruky fyzická i duševní práce. Naplánujte si dokončení důležitého úkolu nebo závěrečnou zkoušku. Pokud máte volno, středa bude ideálním dnem pro rybaření – ryby budou brát. Ze sportů bude počasí vhodné na dlouhou procházku nebo běhání – naplánujte venkovní sporty na ráno nebo na večer, to bude srážek a oblačnosti nejméně. 

Pokud se chystáte do hor, počítejte s tím, že dohlednost moc dobrá nebude a také bude chladněji – teplota v 1000 m na horách se bude pohybovat jen kolem 12 °C. Rovněž se bude na vrcholcích hor tvořit více oblačnosti i srážek.