V pátek bude polojasno až oblačno, zejména v Moravskoslezském a Olomouckém kraji místy přeháňky nebo občasný déšť, ojediněle bouřky. Odpoledne a večer bude docházet k dalšímu ubývání oblačnosti až na skoro jasno. Nejvyšší teploty vystoupí na 23 až 27 °C. Foukat bude mírný západní vítr o rychlosti do 20 km/h.

O víkendu už budeme vytahovat plavky. V sobotu bude jasno až polojasno, při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle očekáváme přeháňky nebo bouřky. Noční teploty klesnou na 15 až 11 °C. Denní teploty vystoupí na 24 až 28 °C. Foukat bude stále mírný severozápadní vítr o rychlosti do 20 km/h.

V neděli bude polojasno, při přechodně zvětšené oblačnosti se ojediněle, zejména v horských oblastech, vyskytnou přeháňky nebo bouřky. Noční teploty se zastaví nejčastěji mezi 15 až 11 °C. Denní teploty vystoupí opět na letní hodnoty – bude 24 až 28 °C. Mírný severozápadní vítr bude dosahovat rychlosti kolem 20 km/h.

Teplota vody se v přírodních nádržích pohybuje nejčastěji od 20 do 22 °C. K vodě se vydejte s opalovacím krémem, ale také s repelentem – aktivita hmyzu bude vysoká.

Video
Video se připravuje ...

Počasí s Dagmar Honsovou Dagmar Honsová, David Vaníček, Lukáš Červený

Fotogalerie
17 fotografií