Během neděle bude vliv výběžku vyššího tlaku vzduchu nad střední Evropou slábnout, i tak ale máme před sebou převážně slunečný den s letními teplotami. Nejméně oblačnosti bude hned po ránu a dopoledne, to očekáváme jasno nebo polojasno, odpoledne bude docházet k přibývání lokální, kupovité oblačnosti.

Letní teploty budou zatěžovat starší generace, kardiaky, astmatiky, těhotné ženy a malé děti. Lokální bouřky mohou přinést psychické potíže labilním jedincům. Doporučujeme snížit fyzickou aktivitu, zejména přes poledne, zvýšit pitný režim na nejméně 2,5 litru nealkoholických nápojů.

Video
Video se připravuje ...

Dagmar Honsová radí, kde je ideální počasí na dovolenou Blesk TV

Počasí bude umožňovat širokou škálu aktivit Od 11 do 15 hodiny se nezdržovat na přímém slunečním záření bez opalovacího krému, spálení hrozí už po 25 minutách. Sportovní aktivity naplánujte na ranní a dopolední hodiny, to nebude ještě tolik teplo. Počasí bude lákat jak k vodě, tak k výletům nebo piknikům v přírodě.

Aktivita hmyzu a klíšťat bude vysoká, repelent berte všude s sebou. Také pracovní výkonnost bude na střední hodnotě. Pokud máte nějaké resty z pracovního týdne, máte možnost je dodělat.

Pohodlně se budeme cítit v letním, bavlněném světlém outfitu z přírodního materiálu. Na nohy sandále nebo pantofle, na hlavu klobouk nebo kšiltovku proti úpalu a na oči sluneční brýle. Počasí na koupání panuje nad většinou starého kontinentu – nejvyšší teploty hlásí Kypr se 40 °C ve stínu.

Fotogalerie
44 fotografií