Teplo nám bude už od rána – už kolem 8 hodiny ranní bude teplota stoupat přes 20 °C, a letní teploty tj. 25 °C očekáváme už před 10 hodinou. Teplota bude kulminovat až kolem 16 hodiny na 27 až 31 °C, v Čechách až na 33 °C. Jinak bude jasno až polojasno, během dne se bude vytvářet kupovitá oblačnost a odpoledne očekáváme místy dešťové přeháňky nebo bouřky. 

Na jihovýchodě mohou být bouřky ojediněle doprovázené přívalovým deštěm o intenzitě kolem 25 mm a zesílením větru na 70 km/h v nárazech. Jinak bude foukat mírný severní vítr o rychlosti do 20 km/h.

Také čtvrtek bude zátěžový – dusný, tropický den zvýší fyzickou zátěž většině z nás. Nejvíce postiženou skupinou budou zůstávat kardiaci, astmatici a starší ročníky. Věnujte zvýšenou pozornost pravidelnému pití nealkoholických neslazených nápojů a pravidelnému odpočinku. Přes poledne se zdržujte v chládku.

Pozor si dejte na vosy

Na sluníčko se vydejte až po namazání opalovacím krémem – hrozí spálení pokožky už po 25 minutách. Na hlavu pokrývku – v podobě prodyšné čepice nebo kšiltovky. Tropické teploty mohou vyvolat také migrény. Psychicky labilní jedinci těžce ponesou výskyt bouřek.

Kvůli suchému počasí je stále více vos – pokud budete na zahrádce konzumovat sladké pokrmy, pozor na jejich výskyt.

Index pracovní výkonnosti bude na nízkých hodnotách – budeme nesoustředění a líní. Pokud musíte něco důležitého udělat, rozhodně to naplánujte hned na ranní hodiny – to bude ještě počasí nejpříjemnější. Ze sportovních aktivit volte ty u vody a nebo pod střechou – tam bude příjemněji než pod nebem.