Tropické teploty na většině území zatíží starší generace, kardiaky, astmatiky, těhotné ženy a malé děti. Malé děti budou unavené a nevrlé. Zvýšené koncentrace přízemního ozonu pocítí ve velkých městech zejména citliví jedinci – může se u nich projevit slzení očí nebo pálení sliznice.

Kde řádí bouřky právě teď a kam míří? Sledujte radar

Bouřky budou zvyšovat psychickou zátěž u labilních jedinců. Naplánujte si odpočinkový den, pravidelně doplňujte nealkoholické tekutiny a zvyšte příjem ovoce a zeleniny bohaté na vodu. Index žízně bude na vysokých hodnotách, vodu budeme z těla po celý den ztrácet pocením.

Sportovní aktivity naplánujte hned na brzy na ráno, ideální je rychlá chůze nebo procházka po lese. Díky suchu je i aktivita klíšťat nízká. Naopak je více vos. Kvůli suchému a teplému počasí se v přírodních vodách začínají množit sinice – pokud se i přes občasné přeháňky nebo bouřky chystáte k vodě, počítejte s tím.  

Na sebe lehké prodyšné outfity z přírodního materiálu – bavlny nebo lnu. Po ruce mějte sluneční brýle i deštník. I přes zvětšenou oblačnost se můžete během dne spálit, proto se namažte opalovacím krémem. I oblačnost totiž propouští škodlivé ultrafialové záření.

Fotogalerie
32 fotografií