Srážkové úhrny se budou pohybovat do 5 mm, v bouřkách spadne až kolem 30 mm. Během odpoledne bude od západu docházet k ubývání oblačnosti na polojasno. Kvůli vysoké vlhkosti vzduchu ale máme před sebou dusný den. Cítit se budeme jako v prádelně. Foukat bude mírný severozápadní vítr o rychlosti do 20 km/h.

Sledujte příchod bouřek na radaru

Přechod studené fronty a s ní související změny tlaku vzduchu pocítí meteosenzitivní skupina obyvatel – například bolestí hlavy nebo malátností. Po přechodu studené fronty dojte k poklesu množství kyslíku v atmosféře, a proto se musíme připravit na přibývání náhlých příhod srdečních a na přibývání infarktů. Vyloučené nejsou ani astmatické záchvaty. Zvýšenou zátěž počasím pocítí také chronicky nemocní. 

Index pracovní výkonnosti bude na středních hodnotách – lépe od ruky nám půjde fyzická práce než ta duševní. Stoupne index ospalosti – klidně zvyšte počet denních káv. Odpolední počasí bude umožňovat širokou škálu venkovních aktivit – od procházky, přes jízdu na kolečkových bruslích, cyklistiku až po tenis. Pokud vyrážíte do přírody, dobrá zpráva je ta, že aktivita klíšťat stále hlásí jen mírné riziko.

I přes mírné ochlazení se budeme nejlépe cítit v letním outfitu z přírodního materiálu, tj. bavlny nebo lnu. Na východě území deštník nebo pláštěnku na ráno a dopoledne s sebou. Pro děti na nohy i holínky. Na hlavu nepromokavý klobouček.   

Video
Video se připravuje ...

Dovolená podle počasí: Které letovisko je nejvhodnější pro děti nebo seniory? Blesk TV

Fotogalerie
22 fotografií