Tropické teploty budou opět zatěžovat starší generace, těhotné ženy, astmatiky a kardiaky. Délka slunečního svitu se bude pohybovat až na 14 hodinách, pozor na spálení od slunečních paprsků – UV index se bude pohybovat až na stupni 6. Spálení pokožky hrozí už po 25 minutách bez použití opalovacího krému s faktorem minimálně 30, v závislosti na typu pokožky. Bez pokrývky hlavy pozor na úpal.

Během celého dne pravidelně doplňujte vodu, do jídelníčku zařaďte ovoce a zeleninu bohatou na vodu, např. ředkvičky, okurky, saláty, cukety, hrušky a jablka. Sportovní aktivity naplánujte hned na ráno – to bude ještě příjemně chladné. A teploty nás pustí k široké škále venkovních aktivit, jako je tenis, jízda na kole nebo kolečkových bruslích, dlouhá procházka nebo běh.

Index pracovní výkonnosti s narůstajícími teplotami bude klesat – nejlépe se nám bude pracovat po ránu a dopoledne. Jinak budeme plní energie – index ospalosti bude na nízkých hodnotách. Na sebe letní outfit z přírodního materiálu a sandály, do klimatizované místnosti šátek přes ramena a ponožky.