Oblačnosti i srážek bude dost, počasí v Česku totiž bude i nadále pod vlivem vlnící se studené fronty. Očekáváme zataženo až oblačno, místy déšť nebo přeháňky, v jižní polovině území bude pršet trvale. Spadne až kolem 30 mm srážek. Ojediněle se mohou také vyskytnout bouřky.

Vlnící se studená fronta a velká oblačnost mohou zvyšovat zátěž pro kardiaky a jedince s nemocemi dýchacího ústrojí. Šedivá obloha přinese zvýšenou únavu, index ospalosti bude na vysokých hodnotách. Nejraději bychom zůstali celý den v posteli. Nevrlé mohou být také naše děti.

Kde právě prší? Sledujte déšť v Česku na radaru

Počasí bude ideální pro aktivity pod střechou – domácí práce, na nakupování nebo sportování pod střechou. Náladu si můžeme zlepšit i na kalorie bohatým jídlem a energii nám dodá šálek kávy. Naplánujte i výlet na hrad nebo zámek. Rozhodně si nezapomeňte přibalit deštníky a pláštěnky, pro děti holínky. V Čechách se bude hodit teplejší nepromokavé oblečení, dlouhý rukáv i nohavice. Na Moravě a ve Slezsku ještě kraťasy.

Před vydatným deštěm a bouřkami varují meteorologové na severu Itálie, na jihozápadě Německa, na západě Maďarska a nad většinou Rakouska. Přechodné ochlazení hlásí celá střední a západní Evropa. Ve Středomoří zůstává i nadále slunečno a tropické teploty.

Video
Video se připravuje ...

Počasí na víkend: Konec prázdnin bude deštivý, k vodě už to lákat nebude Dagmar Honsová, David Vaníček, Lukáš Červený