V neděli bude zataženo až oblačno s deštěm nebo přeháňkami, na východě území ojediněle i s bouřkami. Během dne bude přechodně oblačnosti ubývat na polojasno a srážky budou ustávat. K večeru ale bude oblačnosti a deště opět rychle přibývat.

Tlaková níže bude narušovat kondici zejména chronicky nemocným a starším generacím. Deštivá a šedivá obloha a ojedinělé bouřky mohou přinést psychické potíže slabším jedincům. Mírný pokles tlaku vzduchu pocítí meteosenzitivní jedinci a lidé s nízkým krevním tlakem bolestí hlavy nebo malátností.

Video
Video se připravuje ...

Jak přežít bouřku? Zasedněte „na bobek“ a na nohy gumové podrážky Dagmar Honsová, David Vaníček, Lukáš Červený

Nedělní den ale bude ospalý a počasí nás bude hnát do postele. Pracovní výkonnost bude nízká, budeme se cítit unavení a bez energie. Naplánujte klidový režim, lenošte. Index pití kávy bude na vysokých hodnotách. Energii si alespoň krátkodobě dodejte jídlem bohatým na kalorie.

Také sportovní aktivity naplánujte pod střechou: lehké posilování, ping-pong nebo kulečník. Ideální zábava pro děti a pro studenty na poslední den prázdnin bude divadlo, kino nebo prohlídka zámku. Pokud se chystáte na procházku, nezbytný bude deštník, pláštěnka a holínky. Tepleji se oblékněte zejména po ránu v Čechách.

Fotogalerie
12 fotografií