Také v pondělí bude počasí v Česku pod vlivem tlakové níže, která má svůj střed na severu Apeninského poloostrova a která sem bude přinášet převážně velkou oblačnost s deštěm, ojediněle i vydatným. Foukat bude mírný východní vítr o rychlosti do 20 km/h.

Vliv tlakové níže zvýší biometeorologickou zátěž zejména pro starší ročníky, chronicky nemocné, jedince po operaci nebo úrazu a těhotné ženy. Pokles tlaku vzduchu může způsobit u meteosenzitivních jedinců oběhové poruchy, bolesti hlavy, nebo pokles krevního tlaku. Velká oblačnost a déšť nám „vezmou“ energii a dobrou náladu. Budeme se cítit unaveni, index ospalosti bude na vysokých hodnotách.

Pozor na silnicích na aquaplaning a na sníženou koncentraci za volantem, delší cesty raději naplánujte na jiný den. Index pracovní výkonnosti bude na středních hodnotách – klidně zvyšte přísun kávy. Zahřeje nás čaj. Doplňte také vitamíny proti nachlazení, zejména A a C, do jídelníčku přidejte více ovoce a zeleniny.

Video
Video se připravuje ...

Počasí plus: Zvířecí meteorologové. Předpovídá přesněji pes nebo hmyz? Blesk TV

V jižní polovině území za sportem do tělocvičny nebo do haly. V severní počasí umožní vyjet si na kole nebo vyběhnout do přírody. Na sebe pevnou obuv, dlouhé rukávy a nohavice zejména po ránu a dopoledne. Nezbytnou součástí bude deštník nebo pláštěnka. Materiál můžete volit jak přírodní, tak i syntetický - index pocení bude nízký.

Fotogalerie
19 fotografií