Potřebovat budeme sluneční brýle a letní šaty! To, že se blíží podzim, budou připomínat jen ranní mlhy nebo nízká oblačnost. Pozor tak na sníženou dohlednost. Jinak ale bude jasno nebo polojasno, při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky. Ty se mohou tvořit zejména v horských oblastech, ale srážkové úhrny se zastaví do 1 mm. Nejvyšší odpolední teploty vystoupí na letní hodnoty – na 22 až 26 °C.

Máme před sebou pohodový den s indexem kondice na vysokých hodnotách. Počasí nebude zatěžovat naši fyzickou ani psychickou pohodu. Pouze přes poledne pozor na přímé sluneční paprsky – UV index bude na hodnotě číslo 5, takže použijte opalovací krém, pro děti pokrývku na hlavu. Na oči sluneční brýle proti zánětu spojivek. Začněte doplňovat vitaminy – nejlépe A, B a C. Naplánujte den bez kofeinu a na pročištění organismu.

Náš pracovní elán bude ve středu na vysokých hodnotách – uskutečněte služební cestu, přednášku, dokončení úkolu. Na co sáhneme, to nám půjde od ruky. Vrhněte se také na fyzickou práci – například na zahradě nebo na úklid domácnosti. Umyjte okna, zajeďte s autem do myčky. Dobře se nám bude zvládat stres. Budeme nabití energií a dobrou náladou.

Počasí bude ideální na širokou škálu sportovních aktivit – od cyklistiky, přes tenis, procházky, in-line brusle až po běhání. S klidným svědomím zvyšte svoji fyzickou zátěž. Pozor jen na úrazy z nepozornosti. Na sebe po ránu lehčí svetr, jinak ale letní outfity z přírodního materiálu, tj. bavlny.

Fotogalerie
28 fotografií