I přes slábnoucí oblast vysokého tlaku vzduchu máme před sebou další převážně slunečný den s letními teplotami. Deštníky nechte doma!

Ani čtvrteční počasí nebude výrazněji zatěžovat naši fyzickou nebo psychickou pohodu. Index pohody a kondice bude na nejvyšších hodnotách. Pouze odpoledne ucítí mírný pokles tlaku vzduchu meteosenzitvní jedinci a také lidé s nízkým krevním tlakem. Zřejmě se těmto skupinám obyvatel bude hůře usínat a večer točit hlava. Pokud se budete přes poledne zdržovat na přímém slunečním záření, namažte se opalovacím krémem – UV index se bude šplhat k 5 a pro děti rozhodně nezapomeňte vzít čepici na hlavu.

Pracovní výkonnost bude dobrá – dobře od ruky nám půjde jak duševní, tak fyzická práce. Stejně tak budou dobré podmínky pro venkovní sportovní aktivity – dejte si do těla – nebojte se zvýšit svoji každodenní dávku sportu – běhejte, veslujte, jezděte na kole, naplánujte procházku do přírody. Počasí ale bude ideální také na piknik nebo grilování. S autem do myčky raději už ne – v pátek vám zmokne.

Teplotně nadprůměrné zářijové dny budou pokračovat i nadále. I přes to, že letošní srpen byl teplotně výrazně nadprůměrný v porovnání s dlouhodobým normálem a například do Prahy přinesl 15 tropických dnů, srpen 2015 zůstává zatím nejteplejším srpnem.

Fotogalerie
39 fotografií